SKEEMAKE-TIIMI JA HAKIJAT VOIVAT HUOKAISTA HELPOTUKSESTA

Kevällä 2016 uudistunut valintakoe - monivalinnan ja esseen yhdistelmä - pysyy valintakokeen muotona myös ensi keväänä. Joensuun psykologian laitos on uudistuneeseen valintakokeeseen tyytyväinen, koska nyt valintakokeen tarkistusproseduuri on kevyempi ja kokeen erottelukynnys tarkempi. Hakijoiden ja Skeemake-tiimin onneksi myös valintakoekirjat pysyvät samoina: keväällä 2017 valintakoekirjoina pysyvät Nurmen Ihmisen psykologinen kehitys ja Karjalaisen Tilastotieteen perusteet.

Näin ollen viime kevään kurssikokemusten perusteella hiotut valmennuskurssimme sekä valintakokeen perusteella päivitetyt Itseopiskelumateriaalimme ovat keväällä 2017 parempia kuin koskaan.

VALINTAKOKEISIIN VALMISTAUTUVA SÄÄSTÄÄ NIIN AIKAA KUIN RAHAA

Joensuun psykologian laitos haluaa säilyttää valintakokeen tulkitsevan tilastotieteen ja kehityspsykologian yhdistelmänä. Joensuun psykologian laitos ei halua, että valintakoe muodostuu yleisen tilastotieteen osaamista tai laskemista mittaavaksi testiksi, vaan valintakokeessa tullaan tarvitsemaan tarkkaa Karjalaisen kirjaan pohjaavaa tilastotieteen osaamista. Valintakokeisiin valmistautuvalle tämä tarkoittaa, että erillisestä tilastotieteen valmennuskurssista tai aiemmista opinnoista on hyvin vähän hyötyä Joensuun valintakokeessa.

Valintakoe pysyy monivalintaan ja esseevastaukseen pohjaavana, eikä se onneksi muutu enempää tilastotiedettä painottavaksi. Koska kevään 2017 valintakoe pysyy viime kevään kaltaisena, Skeemake ei järjestä tilastotieteen ja kehityspsykologian kursseja erikseen. Pahoittelut niille, joille Skeemake ehti näin jo ilmoittaa. Vaikka kaksi erillistä kurssia olisi liiketoiminallisesti tuottoisaa, ei se palvele hakijan valintakokeessa onnistumista. Hakija joutuisi maksamaan kahdesta kurssista, eikä valintakokeen vaatimusten vuoksi tilastotieteen syventävästä opetuksesta hyödy kevään 2017 valintakokeessa. Hakijan aika ja taloudelliset resurssit tulee suunntata valintakoekirjojen ja valintakoetaitojen opiskeluun eikä ylimääräisen tilastotieteen tiedon kartuttamiseen. Näin ajankäyttö voidaan optimoida palvelemaan valintakokeessa onnistumista parhaalla mahdollisella tavalla.

KOHTI KEVÄTTÄ 2017

Viime kevään valmennuksessa keräämämme opit voidaan suoraan siirtää kevään 2017 valmennukseen. Tulemme keskittymään tilastotieteen ja kehityspsykologian valintakoekirjojen opetukseen. Valintakokeessa tullaan vaatimaan tarkkoja valintakoekirjojen tietoja sekä valintakokeen profiilin mukaisia taitoja vastata Joensuun valintakokeen erityispiirteisiin. Sekä tilastotieteessä että kehityspsykologiassa tärkeää tulee olemaan valintakoekirjan tietojen hallinta, tärkeiden asioiden seulominen laajasta materiaalista sekä oikea vastaustekniikka esseekysymyksessä. 

Yleisellä tilastotieteen tai kehityspsykologian osaamisella ei pärjää, joten opetuksen ja materiaalien tulee olla tarkkaan Joensuun valintakokeeseen räätälöityjä. Kursseillamme keskitymme erityisesti muokkaamaan kirjojen tiedot taidoksi, joilla valintakokeessa pärjää parhaiten. Niin valintakoekirjojen tärkeimmät tiedot kuin vaaditut valintakoetaidot opitaan parhaiten valmennukseessamme.

VALMENNUSKURSSIT, ITSEOPISKELUMATERIAALIT JA MENTAALIVALMENNUS  

Koska kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta osallistua valmennukseemme, voi omia menestymisen mahdollisuuksiaan lisätä myös viime kevään luentomateriaaleista päivitetyillä itseopiskelumateriaaleilla. Ne eivät auta yhtä paljon kuin valmennuskurssimme, mutta niiden avulla jokainen voi halutessaan tehdä hieman enemmän onnistuakseen valintakokeessa. Viime keväänä materiaalimme hankkineet voivat myös päivittää opiskelumateriaalinsa Oppimateriaalit-osiossa. Materiaalien tukena tarjoamme myös Mentaalivalmennusta, jotta jokainen voi yltää parhainpaansa pääsykoekevään aikana.

Kurssi-ilmoittautuminen avautuu joululuun aikana. Jos haluat varmasti mukaan, ilmoittaudu ajoissa. Pelkkä idea psykologiaan hakemisesta ei riitä, vaan lisäksi vaaditaan myös toimintaa. Ilmoittautuminen on ensimmäinen sisäinen sitoutuminen omaan hakemiseen.

Itseopiskelumateriaalit voi tilata ja päivittää heti marraskuun alusta lähtien. Näin varmistat itsellesi parhaiten Joensuun valintakoetta palvelevat oppimateriaalit ja opiskelustrategiat heti lukutaipaleesi alusta. 

Lisää tietoa kevään 2017 valintakokeesta julkaistaan Skeemaken verkkosivuilla kevään aikana.

 

Keväällä 2016 sisäänpäässeistä jopa 71 prosenttia oli luottanut Joensuun psykologian opiskelijoiden ammattitaitoon ja käyttänyt Skeemakea apunaan; sisäänpäässeistä 32 ihmistä oli joko osallistunut valmennukseemme tai tilannut Itseopiskelumateriaalimme.